New Classic villa with wellness

Aan een sfeervolle laan in Wassenaar staat deze nieuw gebouwde New Classic villa. Grote voordeel van een nieuwbouwwoning is dat bij het interieurontwerp rekening gehouden kan worden met bouwkundige aanpassingen om alle woonwensen van de opdrachtgever volledig te integreren. De bouwstijl van de woning is een vrijstaand landhuis met eigentijdse New Classic details. Het interieurontwerp is door Eric Kant getekend. Tevens detailleerde hij samen met Architectenbureau Van Manen uit Noordwijk het exterieur en bepaalde hij een belangrijk deel van de materialisatie. Het resultaat is een sfeervolle en authentieke villa in een eigentijdse jasje. De rust, de ruimte, het krachtige lijnenspel geven het huis z’n charme.

Alle functies lopen in elkaar over: van werken, koken, lezen en tv kijken tot en met relaxen in de wellness. De wens van de opdrachtgever, een echtpaar van middelbare leeftijd met twee elders wonende kinderen, was vooral gericht op comfort met een afwerking in duurzame en warme materialen.

Grote meerwaarde van het interieurontwerp is de vide in de master bedroom. Er was vanuit de bouwkundige situatie een normaal plafond voorzien, maar de extra ruimte op de 2e verdieping was niet nodig, omdat er al voldoende gastenkamers aanwezig waren. Eric paste een fraaie eiken houten balkenconstructie toe waardoor de bewoners zicht houden tot aan de nok. Dit geeft de ruimte een extra cachet: een master bedroom met de uitstraling van een luxe internationale hotelsuite. Tevens is er een lift aanwezig die vanuit de master bedroom rechtstreeks toegang geeft tot de wellness ruimte in het souterrain. Inmiddels wonen de bewoners al geruime tijd in hun villa en geven zij aan zeer content te zijn met de sfeer en de functionaliteit.