Renovation Manorhouse

Verscholen in een parktuin in Brabant staat dit fraaie landhuis. De bewoners wonen er al jaren en zijn aan het plekje verknocht, maar de woning voldeed niet meer aan de huidige woonwensen en telde het gezin inmiddels vijf kinderen. Voor het ontwerp en begeleiding van de gehele renovatie hebben zij Eric Kant gevraagd een integraal plan en interieurontwerp te maken. Hun wens was een leefbaar huis met strakke lijnen, maar wel met warme materialen. Zo is het toegepaste natuursteen in prachtige taupe tinten afgewisseld met olijfhout en gepatineerd bronzen details.

Het resultaat is een harmonieus huis met verschillende, in elkaar overvloeiende, ruimtes waar het hele gezin samen kan genieten. Voor Eric Kant is het bij een renovatie belangrijk om eerst te kijken naar de routing in de woning. In veel gevallen kan deze optimaler en voegt dan ook iets toe in het dagelijks leven. De extra trapopgang is daar een mooi voorbeeld van. De kinderen hoeven zo niet meer met de aanhang door de keuken en de living om naar boven te gaan, maar kunnen via de achteringang direct naar boven. Dit zijn voor Eric leuke, maar ook ingewikkelde, ideeën om toe te passen waarmee hij uiteindelijk iets toe kan voegen aan de woning. Zaken waar een bewoner nooit zelf aan zou denken, maar wat bijdraagt aan het dagelijks leefcomfort.

De royale master bedroom met inloopgarderobe en aangrenzende master bathroom zijn uiterst luxe en sfeervol en uitgevoerd met rustgevende materialen. Tevens zijn de ruimtes voorzien van een domotica systeem. Dit biedt de bewoners de mogelijkheid biedt om vanuit deze ruimtes het gehele huis aan te sturen en te bekijken. Alle kinderkamers zijn geheel op maat gemaakt en voorzien van fraaie inbouwkasten, dressoirs en bureaus. In de kamers van de meiden zien we nog leuk detail in de klep van het bureau: een verlichtte make-up spiegel en opbergvakjes voor sieraden en make-up.

“Het is een prachtig huis geworden. We zijn nog elke blij met de praktische indeling van de woning en zijn zeer te spreken over de toegepaste materialen”, aldus de bewoners.